Zone geopatogene
În natură ne înconjoară o multitudine de fenomene care nu au fost accesibile, într-o măsură mai mare sau mai mică, înţelegerii noastre.
Unul dintre aceste fenomene este reprezentat de radiaţiile anomaliilor geologice de la mari adâncimi ale pământului, în mod deosebit cele emise de către colectoarele de ape subterane, în care, în timpul infiltraţiei apei prin straturile poroase ale rocilor, apare o radiaţie electromagnetică cu un grad de penetrare foarte ridicat, care iese din pământ şi se propagă la zeci de kilometri deasupra suprafeţei pământului.
Despre influenţa nefavorabilă a acesteia, oamenii au ştiut în civilizaţiile dezvoltate încă cu trei mii de ani înaintea erei noastre. Au ajuns până la noi însemnări în care se arată că unele comunităţi, încă în acea perioadă, au putut nu numai să determine locul unde se poate găsi apă, dar să şi găsească locurile cu zonele patogene menţionate mai sus.
Cunoştinţele lor porneau de la unele observaţii asupra naturii, asupra comportamentului animalelor şi plantelor din locurile cu zone geopatogene, care evită aceste zone.
Focarele geopatogene
Focarele geopatogene sunt situate strict perpendicular pe suprafaţa pământului şi o străpung complet, neavând intensitate proprie. Focare se împart în mod convenţional în cele pozitive cu (+) şi în cele negative cu (-).
S-a scos însă în evidenţă faptul că acţiunea lor asupra organismului conduce la scăderea treptată a stării de imunitate la 95% dintre oameni şi la apariţia unor procese patologice ireversibile, mai mult, într-un grad mai evident la acele grupe de structuri celulare care s-au aflat în mod nemijlocit în raza de acţiune a acesteia.
Focarul (+) al unei zonei geopatogene este prezent practic lângă fiecare loc de dormit al bolnavilor oncologici. Spre deosebire de cele ale organelor, îmbolnăvirile maligne (leucemia, limfogranulomatoza) au plus — focare ale zonelor geopatogene şi sunt depistate în diferite zone ale locului de dormit, pe punctele corespunzătoare ale proiecţiei trunchiului.
Merită atenţie următorul fapt: de regulă, în timpul cercetării locurilor de dormit ale bolnavilor, la care au fost descoperită o tumoare benignă (de orice localizare) în zona locului de dormit corespunzătoare organului afectat, apare focarul „minus”. Ulcerul gastric apare atât în focarele tip „plus”, cât şi în cele de tip „minus”. S-a descoperit însă că ulcerul gastric care apare într-un focar „plus”, ulterior se va transforma într-unul malign.
Focarul (-) al zonelor geopatogene, în locurile corespunzătoare dormitoarelor, se întâlneste la oameni care suferă de boli neuropsihice, cardiovasculare, de unele boli cronice: mastopatii, nefrite, colecistite, gastrite, anexită.
Când focarul unei zone geopatogene se află în zona locului de dormit, lângă căpătâi; pot să apară următoarele senzaţii: durerile de cap nocturne, ameţeli la ridicarea capului, dereglarea somnului, senzaţia inexplicabilă de disconfort. În cazul localizării lui în regiunea inimii apar senzaţii neplăcute în regiunea pieptului, junghiuri la inimă, dereglarea frecvenţei contracţiilor inimii, modificarea presiunii, dispnee.
Întrucât sistemul nervos central reacţionează printre primele la acţiunea radiaţiei pământului, toate modificările se manifestă, înainte de toate, printr-un grad ridicat de excitabilitate, nervozitate (senzaţie de tensiune) a oamenilor sau printr-o stare de depresie, de apăsare.
Simptome comune
Observaţiile confirmă că la oamenii care se află peste opt zile într-o zonă geopatogenă se observă unele simptome comune: sentimentul de disconfort, reclamarea unei slăbiciuni generale, somnolenţă sau insomnie, dureri permanente de cap şi ameţeli, tensiune inexplicabilă, nervozitate, sentimentul de frică, arsuri şi junghiuri în tot corpul, spasme intermitente la picioare, extremităţi reci, „de gheaţă”.
O şedere mai prelungită într-o zonă geopatogenă va conduce la îmbolnăvirea de leucoză, de scleroză laterală, la dereglarea circulaţiei cerebrale, fenomene spastice, spasme clonice, migrene şi la creşterea inexplicabilă a temperaturii până la 39-40C, la strabism.
Cercetările efectuate de către membrii societăţii pentru geobiologie, sub conducerea doctorului E. D. Hartmann, au demonstrat că benzile active ale unei reţele dreptunghiulare sub forma unui grilaj, îndreptate spre NORD-SUD, provoacă în mare parte îmbolnăviri cardio-vasculare, iar benzile ce merg în direcţia EST-VEST conduc la diferite inflamaţii, tumori, artrite, reumatism. La oamenii, ale căror locuri de dormit se află în punctele de intersecţie ale grilei diagonale, se remarcă apariţia îmbolnăvirilor vasculare, astmatice, reumatice, spasme, tahiaritmii.
În felul acesta, din informaţiile prezentate se poate trage concluzia că intervalul îmbolnăvirilor provocate de radiaţia pământului în zonele geopatogene este extrem de larg. Medicii de diferite specialităţi trebuie să ţină cont de acest fapt în cazul când li se adresează pacienţii în legătură cu bolile lor cronice.
Doar 5% dintre oamenii care se află într-o zonă geopatogenă rămân sănătoşi pe seama potenţialului mare al forţelor de protecţie sau al celor ereditare ce le au la dispoziţie; datorită acestui fapt ei pot să reziste mult timp influenţei ucigătoare a radiaţiei pământului.
În conformitate cu teoria biosimetriei funcţionale, în rândul populaţiei există tipuri de oameni cu polarizare („de stânga” şi „de dreapta”) care reacţionează complet diferit la radiaţia pământului. Punctele cancerigene locale în zonele geopatogene, în majoritatea lor, corespund intersectărilor induse, mai mult, undele radiatiei au frecvenţele lor caracteristice şi, de obicei, au o polarizare de stânga.
În acelaşi timp, unele îmbolnăviri sunt provocate şi de intersectările fluxurilor de ape subterane, (în cazul sclerozei difuze) şi au o polarizare mixtă (la limfogranulomatoză). Ciroza ficatului este, de asemenea, provocată de o radiaţie cu polarizare de stânga.
Zonele geopatogene în locurile de domiciliu sau în cele de muncă ale oamenilor trebuie recunoscute ca un factor de risc ridicat şi este necesar să fie luate toate măsurile pentru depistarea şi neutralizarea acestora.
sursa: www.torser.com